وسواس به افکار تکراری، مزاحم، غیرارادی، غیرمنطقی و عامل اضطراب اشاره دارد. هر فکری که این پنج ویژگی را داشته باشد، وسواس نامیده میشود. زمانی که گفته میشود فردی “درگیر” چیزی است، برای مثال “اسکات درگیر دوستی با جولی است”، بدین معناست که اسکات به طور مکرر و مداوم به …
Read More »چرا نیاز به متخصص اعصاب و روان داریم؟
تعریف
اختلال روانی یک کژکاری و مشکل در رفتار یا فرآیندهای روانی انسان است که خود را با یک ناهنجاری در رفتار و فرآیندهای روان نشان میدهد. بیشتر مردم کسی را نابهنجار یا غیرعادی میدانند که رفتار، اندیشه یا احساسات او غیرمعمول و عجیب است و همانند دیگران نیست مردم چنین کسانی را دچار اختلال روانی میدانند. اختلال روانی یک برچسب نیست که به سادگی بتوان آن را به دیگران زد و با دیدن برخی از نشانهها نمیتوان کسی را دارای یک اختلال روانی دانست. اختلالات روانی باعث مختل شدن زندگی انسان در زمینههای شخصی خانوادگی و اجتماعی میشود.
تشخیص اختلال روانی
تشخیص و تأیید کژکاری روانشناختی را روانشناس انجام میدهد. او پس از مصاحبه بالینی و با پی بردن به نشانههایی که در فرد مییابد به تشخیص اختلال از میان اختلالهای گوناگون میپردازد. اختلالات روانی به دلایل گوناگونی پدید میآیند و میتوانند دارای زمینههای ژنتیکی، فیزیولوژیکی، محیطی، خانوادگی، اجتماعی، فردی و شیوهی زندگی باشد. اختلال روانی باعث میشود رفتار انسان در برابر دیگر انسانها و در برخورد با محیط دچار مشکل شود یکی از چیزهایی که باعث شدیدتر شدن اختلال در فرد میشود این است که فرد نسبت به اختلال خود، آگاهی درستی ندارد و برای درمان مشکل خود از روانشناس کمک نمیگیرد.
علت اهمیت مشاوره ی ازدواج وتشخیص اختلال روانی ؟
با وجود اینکه برخی از زوجین مشاوره پیش از ازدواج را جدی نمیگیرند، انجام مشاوره قبل از ازدواج یک نیاز اساسی است. هنگامی که طرفین هدفی به نام ازدواج را به عنوان هدف مشترک در نظر میگیرند باید به شناخت بیشتری از هم برسند. در این شرایط نیاز است صبور باشند و منطق را در کنار عشق در نظر بگیرند. در این شرایط میتوانند نزد یک روانشناس بروند و مشاورهٔ ازدواج بگیرند. تا با شناخت از باورها، سلیقهها، خواستهها، تفاوتها و غیره بتوانند فردی را که برای ازدواج انتخاب کردهاند بهتر بشناسند. زوجین با آرزوی خوشبختی با هم ازدواج میکنند. پس کمک گرفتن از یک متخصص میتواند راهکار خوبی برای شناخت همسر و ارزیابی میزان موفقیت ازدواج باشد.
مشاورهٔ ازدواج به دامنهٔ گستردهای از افراد با ویژگیها و مشکلات گوناگون کمک میکند. زوجین میتوانند با هدف بهبود رابطه و رسیدن به درک متقابل پیش روانشناس بروند. از سوی دیگر برخی افراد با هم دچار کشمکش هستند و دربارهٔ آیندهٔ زندگی مشترکشان دچار شک و تردید میشوند. در این شرایط مشاورهٔ پیش از ازدواج بسیار مهم و سازنده است.
مشاور ازدواج در چه مواردی کمک می کند؟
در مشاوره ازدواج، روانشناس به دنبال دستیابی به اهداف زیر است:
- بررسی آمادگی طرفین برای ازدواج
- سنجش و ارزیابی سلامت روان زوجین
- بررسی تفاوتها و ویژگیهای مشترک طرفین و خانوادههایشان
- ارزیابی میزان شناخت افراد از وظایف و حقوق نقش به عنوان همسر
- بررسی میزان آشنایی زوجین با مهارتهای زندگی و روابط میانفردی
- کمک به تصمیمگیری در خصوص ازدواج
- آموزش مهارتهای زندگی
برخی از مشکلاتی که در صورت بروز آن حتما باید مشاوره قبل از ازدواج گرفت:
- مشکلات عاطفی و روابط میانفردی
- زناشویی و نگرشها در این زمینه
- خشم و پرخاشگری
- خیانت
- بدبینی
- سلطهگری
- اعتیاد و سوء مصرف مواد
- دخالت نادرست خانوادهها
- اختلالات روانشناختی
هزینه مشاور ازدواج برای اطمینان از عدم اختلالات روانی
در مشاورهٔ ازدواج تعداد جلسات دقیق و روشن نیست. به طور معمول جلسات مشاوره قبل از ازدواج بین ۳ تا ۱۰ جلسه متغیر است. تعداد جلسات به ویژگیهای شخصیتی زوجین، مشکلات آنها و میزان شناختی که از هم دارند بستگی دارد. بر همین اساس تعداد جلسات میتواند کمتر یا بیشتر شود.
آخرین نوشته ها
روانشناسی چیست؟
علم روانشناسی به مطالعه افراد پرداخته و نحوه تفکر، عمل، واکنش و تعامل آنها را مورد بررسی قرار میدهد. این علم با تمام جوانب رفتار و افکار، عواطف و انگیزههای نهفته در رفتار سروکار دارد. روانشناسی رشتهای است که در اصل به عملکرد طبیعی ذهن میپردازد، اما در بررسی زمینههایی …
Read More »